KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE GİZLİLİK POLİTİKASI

 

KAPSAM

 

Lütfen Kişisel Verileriniz ve bunları nasıl ele alacağımızla ilgili politikalarımızı ve uygulamalarımızı anlamak için bu gizlilik bildirimini (“Bildirim”) dikkatle okuyun. Bu Bildirim, aşağıda belirtilen Pastamgeldi ticari faaliyetlerini yerine getirirken herhangi bir şekilde temas ettiği tüm      kişiler için geçerlidir(“siz”). Bu Bildirim, Kişisel Verilerinizin MELİS BALİ – PASTAM GELDİ (“Pastam Geldi”, “Biz”, “Bize”) tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK” veya “Kanun”) gereğince nasıl toplandığını, kullanıldığını, paylaşıldığını ve saklandığını      açıklamaktadır. Ayrıca Kişisel Verilerinize nasıl erişip bunları güncelleyebileceğinizi ve Kişisel Verilerinizin nasıl kullanıldığı hakkında belirli seçimler yapabileceğinizi de anlatır.

 

Bu Bildirim, web siteleri, üçüncü taraf sosyal ağları ve çeşitli faaliyetlerimiz aracılığıyla topladığımız Kişisel Veriler de dâhil olmak üzere hem çevrim içi hem de çevrim dışı veri toplama faaliyetlerimizi kapsar. 

 

Bize gerekli Kişisel Verileri sağlamazsanız (örneğin, kayıt formlarımızda bu bilgileri netleştirerek size durumun ne zaman böyle olduğunu belirteceğiz), size ürünlerimizi ve/veya hizmetlerimizi sunamayabiliriz. Bu Bildirim zaman zaman değişebilir (bkz. 11. Bölüm).

 

Bu Bildirim aşağıdaki alanlarda önemli bilgiler sağlar:

  1. KİŞİSEL VERİ KAYNAKLARI
  2. HAKKINIZDA TOPLADIĞIMIZ KİŞİSEL VERİLER VE BUNLARI TOPLAMA ŞEKLİMİZ
  3. ÇOCUKLARA AİT KİŞİSEL VERİLER
  4. ÇEREZLER/BENZER TEKNOLOJİLER, GÜNLÜK DOSYALARI VE WEB İŞARETÇİLERİ 
  5. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN FARKLI KULLANIMLARI
  6. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İFŞA EDİLMESİ
  7. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SAKLANMASI
  8. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DEPOLANMASI VE/VEYA AKTARILMASI
  9. KİŞİSEL VERİLERİNİZE ERİŞİM
  10. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KULLANDIĞIMIZ VE İFŞA ETTİĞİMİZ İLE İLGİLİ SEÇENEKLERİNİZ
  11. BİLDİRİMİMİZDEKİ DEĞİŞİKLİKLER
  12. VERİ DENETÇİLERİ VE İLETİŞİM
  13. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ VE ANONİM HALE GETİRİLMESİ

 

1. KİŞİSEL VERİ KAYNAKLARI

Bu Bildirim, aşağıda açıklanan yöntemlerle (bkz. Bölüm 2) ve aşağıdaki kaynaklardan sizden veya sizin hakkınızda topladığımız Kişisel Veriler için geçerlidir:

Pastam Geldi web siteleri. Pastam Geldi tarafından veya kendi alanlarımız/URL’lerimiz altında işlettiğimiz siteler ve Facebook gibi üçüncü taraf sosyal ağlarda işlettiğimiz mini siteler dâhil olmak üzere işletilen web siteleri (“Web Siteleri”).

E-posta, kısa mesaj ve diğer elektronik mesajlar. Sizinle Pastam Geldi arasındaki elektronik iletişim ile etkileşimler.

Oluşturduğumuz Veriler. Sizinle etkileşimlerimiz sırasında, sizinle ilgili Kişisel Veriler oluşturabiliriz (ör. web sitelerimizle etkileşimlerinizin kayıtları).

Diğer kaynaklardan alınan veriler. Üçüncü taraf sosyal ağlar (ör. Facebook, Google gibi), pazar araştırması (anonim olarak geri bildirim sağlanmadıysa), kamu kaynakları ve diğer şirketleri satın aldığımızda alınan veriler.

 

2. SİZİN HAKKINIZDA TOPLADIĞIMIZ KİŞİSEL VERİLER VE BU VERİLERİN KAYNAKLARI     

Pastamgeldi ile nasıl etkileşim kurduğunuza bağlı olarak (çevrim içi, çevrim dışı, telefonla vb.), aşağıda açıklandığı gibi sizden çeşitli bilgiler topluyoruz.

  • Kişisel iletişim bilgileri. Bu, bize verdiğiniz adınız, posta adresiniz, e-posta adresiniz, telefon numaranız veya faks numaranız gibi sizinle iletişim kurmamızı sağlayacak bilgileri içerir.
  • Profesyonel bilgiler. Bu, bize mesleğiniz ve/veya niteliklerinizle ilgili olarak sağladığınız bilgileri, aynı zamanda öz geçmişinizde bulunan bilgileri, Pastam Geldi ile şimdiki ve geçmişteki etkileşimleriniz ve etkinliklere, konferanslara ve bilimsel çalışmalara katılımınız ve kendiniz ve mesleki faaliyetleriniz hakkında sağlayabileceğiniz diğer kişisel bilgiler hakkındaki bilgileri içerir.
  • Bilgisayar/mobil cihazdan alınan bilgilerBilgisayarlarımızı veya cihazınızı İnternet’e bağlamak için kullanılan İnternet protokolü (IP) adresi, işletim sistemi türü ve web tarayıcısı türü ve sürümü gibi Web Sitelerimizden birine erişmek için kullandığınız bilgisayar sistemi veya diğer teknolojik aygıtlarla ilgili bilgiler. Bir Pastam Geldi web sitesi, akıllı telefon gibi bir mobil cihaz aracılığıyla toplanan bilgiler, izin verildiğinde telefonunuzun benzersiz cihaz kimliğini, reklam kimliğini, coğrafi konumu ve diğer benzer mobil cihaz verilerini de içerecektir.
  • Web siteleri/iletişim kullanım bilgileriWeb Sitelerimizde veya bültenlerimizde gezinirken ve onlarla etkileşimde bulunurken, eylemleriniz hakkında belirli bilgileri toplamak için otomatik veri toplama teknolojilerini kullanırız. Bu, hangi bağlantıları tıkladığınız, hangi sayfaları veya içeriği ve ne kadar süreyle görüntülediğiniz gibi bilgileri ve etkileşimlerinizle ilgili içerik yanıt süreleri, indirme hataları ve belirli sayfalara yapılan ziyaretlerin uzunluğu gibi diğer benzer bilgileri ve istatistikleri içerir. Bu bilgiler, çerezler ve web işaretçileri gibi otomatik teknolojiler kullanılarak elde edilir ve analitik ve reklamcılık amacıyla üçüncü taraf izleme kullanılarak da toplanır. Bu tür teknolojilerin kullanımına itiraz etme hakkına sahipsiniz, daha fazla bilgi için lütfen 4. Bölüm’e bakın.
  • Tüketici tarafından oluşturulan içerik. Oluşturduğunuz ve ardından üçüncü taraf sosyal ağlarda veya Twitter gibi üçüncü taraf sosyal ağ uygulamalarının kullanımı da dâhil olmak üzere Web Sitelerimizden birine yükleyerek paylaştığınız herhangi bir içerik. Örnek olarak fotoğraflar, videolar, kişisel hikâyeler veya diğer benzer medya veya içerik verilebilir. İzin verildiğinde, yarışmalar ve diğer promosyonlar, web sitesi topluluğu özellikleri, tüketici katılımı ve üçüncü taraf sosyal ağlar dâhil olmak üzere çeşitli etkinliklerle bağlantılı olarak tüketici tarafından üretilen içeriği toplar ve yayınlarız.
  • Üçüncü taraf sosyal ağ bilgileri. Bir üçüncü taraf sosyal ağında herkese açık olarak paylaştığınız veya bir üçüncü taraf sosyal ağındaki (Twitter gibi) profilinizin bir parçası olan ve üçüncü taraf sosyal ağının bizimle paylaşmasına izin verdiğiniz bilgiler. Örnek olarak temel hesap bilgileriniz (ör. ad, e-posta adresi, cinsiyet, doğum günü, geçerli şehir, profil resmi, kullanıcı kimliği, arkadaş listesi vb.) ve üçüncü taraf sosyal ağın paylaşmasına izin verdiğiniz diğer ek bilgiler veya etkinlikler verilebilir. Twitter gibi bir üçüncü taraf sosyal ağındaki bir Pastam Geldi web uygulamasını her indirdiğinizde veya etkileşimde bulunduğunuzda, Pastam Geldi sitesi ile entegre hâldeki bir sosyal ağ özelliğini (Facebook Connect gibi) kullandığınızda veya bizimle üçüncü taraf bir sosyal ağ üzerinden her etkileşim kurduğunuzda üçüncü taraf sosyal ağ profil bilgilerinizi (veya bir kısmını) alıyoruz. Bir üçüncü taraf sosyal ağından bilgilerinizin Pastam Geldi tarafından nasıl elde edildiği hakkında daha fazla bilgi edinmek veya bu tür sosyal ağ bilgilerini paylaşmaktan vazgeçmek için lütfen ilgili üçüncü taraf sosyal ağının web sitesini ziyaret edin.

 

3. BİLGİ TOPLUMU HİZMETLERİNİ KULLANAN ÇOCUKLARA AİT KİŞİSEL VERİLER (WEB SİTEMİZ DÂHİL)

     18 yaşın altındaki çocuklardan bilerek Kişisel Veri istemiyoruz veya toplamıyoruz. 18      yaşından küçük bir çocuktan yanlışlıkla Kişisel Veriler topladığımızı keşfedersek, o çocuğun Kişisel Verilerini derhâl kayıtlarımızdan kaldırırız. Bununla birlikte, Pastam Geldi, 18 yaşın altındaki çocuklar hakkında doğrudan ebeveyn veya vasiden ve yasaların gerektirdiği şekilde o kişinin açık rızasıyla Kişisel Veriler toplayabilir.

 

4. ÇEREZLER/BENZER TEKNOLOJİLER, GÜNLÜK DOSYALARI VE WEB İŞARETÇİLERİ

Çerezler/Benzer Teknolojiler. Lütfen çerez ayarlarınızı nasıl yönetebileceğinizi öğrenmek ve kullandığımız çerezler ve bunları kullanma amaçları hakkında ayrıntılı bilgi için Çerez Bildirimi‘ne bakınız.

Günlük Dosyaları. Web sitesi etkinliğini kaydeden günlük dosyaları şeklinde bilgi ve tarama alışkanlıklarınızla ilgili istatistikleri topluyoruz. Bu girişler otomatik olarak oluşturulur ve hataları gidermemize, performansı iyileştirmemize ve Web Sitelerimizin güvenliğini korumamıza yardımcı olur.

Web İşaretçileri. Web işaretçileri (“web hataları” olarak da bilinir), verileri bize geri aktarmak amacıyla bir web sayfasında veya bir e-postada bir grafik görüntüsü veren küçük kod dizeleridir. Web işaretçileri aracılığıyla toplanan bilgiler, IP adresi gibi bilgilerin yanı sıra bir e-posta kampanyasına nasıl yanıt verdiğinize ilişkin bilgileri de içerir (ör. e-postanın ne zaman açıldığı, e-postada hangi bağlantılara tıkladığınız vb.). Web Sitelerimizde web işaretçileri kullanacağız veya bunları size gönderdiğimiz e-postalara ekleyeceğiz. Web işaretçisi bilgilerini, site trafiği raporlaması, benzersiz ziyaretçi sayıları, reklam, e-posta denetimi ve raporlaması ve kişiselleştirme dâhil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere çeşitli amaçlarla kullanıyoruz.

 

5. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN FARKLI KULLANIMLARI

Kişisel verilerinizi nerede kullandığımızla ilgili detaylı bilgiye aydınlatma metninden ulaşabilirsiniz. 

Kişisel Verilerinizi bu Bildirimde açıklananlarla ilgisi olmayan amaçlar için kullanmak istiyorsak, önce sizi bilgilendireceğiz ve gerektiğinde Kişisel Verilerinizi bu şekilde kullanıp kullanamayacağımız konusunda size seçim hakkı sunacağız.

 

6. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN AKTARILMASI     

Veri sorumluları ve iletişim bölümünde belirtilen Pastam Geldi kuruluşuna (bkz. 12. Bölüm) ek olarak Kişisel Verilerinizi aşağıdaki üçüncü taraf kuruluşlarıyla paylaşıyoruz:

Servis sağlayıcıları. Bunlar, işimizi yürütmemize yardımcı olmak için kullandığımız haricî şirketlerdir (ör. Web sitesi işletimi, destek hizmetleri, web sitesi geliştirme, veri analizi, CRC vb.). Servis sağlayıcıların ve seçtikleri personelin Kişisel Verilerinize bizim adımıza yalnızca talimatlarımıza dayanarak gerçekleştirmeleri istenen belirli görevler için erişmesine ve bunları kullanmasına izin verilir ve Kişisel Verilerinizi gizli ve güvenli tutmaları gerekir. Geçerli yasaların gerektirdiği yerlerde, Kişisel Verilerinizi işleyen sağlayıcıların bir listesini elde edebilirsiniz (bkz. 12. Bölüm Bize ulaşın).

Kişisel Verileri yasal nedenlerle veya birleşme/satın alma nedeniyle kullanan üçüncü taraf alıcılar. Kişisel Verileri yasal nedenlerle veya birleşme/satın alma nedeniyle kullanan üçüncü taraf alıcılar (ayrıntılar için bkz. Bölüm 5).

Kurumsal denetimler, güvenlik tehdidi veya bir şikayete konu olma nedeniyle kişisel verilerinizi kullanma durumunda kalabiliriz.

Kişisel verileniz, sizin şahsen yazılı onayınız alınmadığı takdirde kendi amaçları doğrultusunda doğrudan pazarlama yapan hiçbir şirketle paylaşılmayacaktır. 

Kişisel verilerin üçüncü taraflarla paylaşılması hususunda, diğer kanunlarda yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, KVKK’da düzenlenen şartlara özenle uymaktadır. Bu çerçevede, kişisel veriler, veri sahibinin açık rızası olmadan üçüncü kişilere aktarılmamaktadır. Ancak, KVKK tarafından düzenlenen aşağıdaki şartlardan birinin varlığı halinde kişisel veriler veri sahibinin açık rızası temin edilmeksizin de aktarılabilecektir:

·      Kanunlarda açıkça öngörülmesi,

·      Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması,

·      Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

·      Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,

·      Veri sahibinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

·      Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

·      Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

Yeterli önlemler alınmak kaydıyla; sağlık ve cinsel hayat dışındaki özel nitelikli kişisel veriler bakımından kanunlarda öngörülmesi, sağlık ve cinsel hayata ilişkin özel nitelikli kişisel veriler bakımından ise,

·  Kamu sağlığının korunması,

·  Koruyucu hekimlik,

·  Tıbbî teşhis,

·  Tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi,

·  Sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi.

Özel nitelikli kişisel verilerin aktarılmasında da, bu verilerin işlenme şartlarında belirtilen koşullara uyulmaktadır.

 

7. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN SAKLANMASI

Pastam Geldi, Kişisel Verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen amaçlar için gerekli olan minimum süre boyunca işlenmesini sağlamak için makul her adımı atmaktadır. Kişisel Verilerinizin saklama süresini belirleme ölçütleri şunlardır:

(a) Pastam Geldi, Kişisel Verilerinizin kopyalarını yalnızca şu şekilde tanımlanmasına izin verecek bir biçimde saklar: (i) Sizinle sürekli bir ilişki sürdürdüğümüz müddetçe; veya (ii) Kişisel Verileriniz, bu Gizlilik Bildiriminde belirtilen amaçlarla bağlantılı olarak gerekli olduğu ve geçerli bir yasal dayanağımız olduğu müddetçe,

(b) bir sağlık uzmanıysanız, Kişisel Verileriniz, geçerli yasalar veya sektörel düzenlemeler daha uzun saklama süreleri gerektirmedikçe bizimle olan son etkileşiminizden sonra 2 yıl boyunca saklanacaktır,

(c) geri kalan durumlarda, Kişisel Verileriniz aşağıdaki süre boyunca saklanır: (i) geçerli herhangi bir sınırlama süresi (yani bir kişinin bize karşı yasal bir hak talebinde bulunabileceği herhangi bir süre) ve (ii) geçerli sınırlama süresinin bitiminden sonra 2 ay daha (böylece ilgili sürenin sonunda hak talebinde bulunabilecek bir kişiye ait herhangi bir kişisel veriyi belirleyebiliyoruz) ve

(d) ayrıca, ilgili herhangi bir yasal hak talebinde bulunulursa, Kişisel Verilerinizi bu hak talebi ile bağlantılı olarak gerekli ek süre için işlemeye devam edebiliriz.

Yukarıdaki c (i) ve c (ii) paragraflarında belirtilen süreler boyunca, Kişisel Verilerinizin işlenmesini, herhangi bir iddia veya yürürlükteki yasalar uyarınca herhangi bir yükümlülüğe ilişkin olarak verilerin incelenmesi gereken durumlar dışında, bu verilerin depolanması veya güvenliğinin korunması ile sınırlayacağız.

Yukarıdaki (a), (b), (c) ve (d) paragraflarındaki süreler, her biri uygulanabilir olduğu ölçüde sonuçlandırıldığında, (i) ilgili Kişisel Verileri kalıcı olarak siler veya imha ederiz veya (ii) ilgili Kişisel Verileri anonimleştiririz.

 

8. KİŞİSEL VERİLERİNİZİN DEPOLANMASI VE/VEYA AKTARILMASI

Kişisel Verilerinizi gizli ve güvenli tutmak için uygun önlemlere (aşağıda açıklanmaktadır) başvuruyoruz. Ancak, bu korumaların üçüncü taraf sosyal ağlar gibi ortak alanlarda paylaşmayı seçtiğiniz bilgiler için geçerli olmadığını lütfen unutmayın.

Kişisel Verilerinize erişebilen kişiler. Kişisel Verileriniz, Kişisel Verilerinizin toplanma amacına bağlı olarak, yetkili personelimiz veya acentelerimiz tarafından, bilinmesi gerektiği ölçüde olmak suretiyle işlenecektir.

Çalışma ortamlarında alınan önlemler. Kişisel Verilerinizi, yetkisiz erişimi önlemek için makul güvenlik önlemleri kullanan işletim ortamlarında saklarız. Kişisel Verileri korumak için makul standartları takip ediyoruz. İnternet üzerinden bilgi iletimi maalesef tamamen güvenli değildir ve Kişisel Verilerinizi korumak için elimizden gelenin en iyisini yapacağımız hâlde, Web Sitelerimiz üzerinden iletim sırasında verilerin güvenliğini garanti edemeyiz.

Kişisel Verilerinizin Aktarılması.      Kişisel verilerin yurtdışına aktarılmasına ilişkin olarak, KVKK’nın 9. maddesi doğrultusunda veri sahibinin açık rızası aranmaktadır. Ancak, özel nitelikli kişisel veriler dahil, kişisel verilerin veri sahibin açık rızası olmaksızın işlenmesine izin verilen şartların varlığı halinde, kişisel verinin aktarılacağı yabancı ülkede, yeterli korumanın bulunması kaydıyla veri sahibinin açık rızası aranmaksızın da kişisel veriler yurtdışına aktarılabilecektir. Eğer aktarım yapılacak ülke Kurul tarafından yeterli korumanın bulunduğu ülkeler arasında belirlenmemiş ise, Pastam Geldi ve ilgili ülkedeki veri sorumlusu/veri işleyen yeterli korumayı yazılı olarak taahhüt edecektir.

 

9. HAKLARINIZ

Kişisel Verilere Erişim. Hakkınızda saklanan bilgilerin fiziksel veya elektronik bir kopyasına erişme ve bunları talep etme hakkına sahipsiniz. Verilerin doğrudan sizden elde edilmediği durumlarda, Kişisel Verilerinizin kaynağı hakkında bilgi isteme hakkına da sahipsiniz.

Ek haklar (ör. Kişisel Verilerin değiştirilmesi, silinmesi). Yasaların öngördüğü yerlerde, Kişisel Verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse bununla ilgili bilgi talep etme, işlenme amacını ve bunların bu amaca uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ya da yurtdışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini, silinmesini, ya da yok edilmesini, aktarılan kişilere bildirilmesini isteme, kendi aleyhine bir sonucun çıkması halinde itiraz etme, zararın giderilmesini       talep edebilir ve Kişisel Verilerinizin işlenmesini kısıtlayabilirsiniz. 

Lütfen belirli durumlarda, kullanıcı hesabınızı silmeden Kişisel Verilerinizi silemeyeceğimizi lütfen unutmayın. Yasal veya sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirmek için, silme talebinde bulunduktan sonra bazı Kişisel Verilerinizi saklamamız istenebilir. Ayrıca yürürlükteki yasalar ticari ihtiyaçlarımızı karşılamak için bazı Kişisel Verilerinizi saklamamıza izin verebilir.

Web Sitelerimiz, mümkünse sağladığınız Kişisel Verileri gözden geçirebileceğiniz ve düzenleyebileceğiniz buna adanmış bir özelliğe sahiptir.

Kişisel Verilerinizi işleme biçimimizle ilgili sorularınızı tatminkâr bir şekilde yanıtlayabileceğimizi umuyoruz. Ancak, istediğiniz zaman yetkili veri koruma yetkililerine şikâyette bulunma hakkına sahipsiniz.

 

10. KİŞİSEL VERİLERİNİZİ NASIL KULLANDIĞIMIZ VE İFŞA ETTİĞİMİZ İLE İLGİLİ SEÇENEKLERİNİZ

Bize sağladığınız Kişisel Verilere ilişkin seçenekler sunmak için çalışıyoruz. Aşağıdaki mekanizmalar Kişisel Verileriniz üzerinde aşağıdaki kontrolü sağlar:

Çerezler/Benzer Teknolojiler. Onayınızı, tüm çerezleri/benzer teknolojileri veya bazı çerezleri/benzer teknolojileri reddetmek veya kullanıldıklarında sizi uyarmak için (i) onay yönetimi çözümümüz veya (ii) tarayıcınız aracılığıyla yönetirsiniz. Lütfen yukarıdaki 4. Bölüme bakınız.

  Buna ek olarak sitelerimiz üzerinde bulunan formlara ve veri alanlarına bu tür bilgilerinizi girmeyerek ve bunun sonucu olarak kişiye özel hizmetlerimizden faydalanmayarak kişisel bilgilerinizi korumak yolunu seçebilirsiniz.

Pastam Geldi, kişisel verilerin korunması için gerekli olan uygun güvenlik düzeyinin temin etmeye yönelik gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

11. BU BİLDİRİMDEKİ DEĞİŞİKLİKLER

Kişisel Verilerinizi işleme biçimimizi değiştirirsek bu Bildirimi güncelleyeceğiz. Uygulamalarımızda ve bu Bildirimde herhangi bir zamanda değişiklik yapma hakkımızı saklı tutarız, Bildirimimizdeki herhangi bir güncelleme veya değişikliği görmek için lütfen sık sık tekrar kontrol edin.

Gizlilik Talimatı üzerinde değişiklik yapıldığı hakkındaki mesaj görüldükten sonra sitelerimiz üzerinde ziyaretin devam etmesi, değiştirilmiş olan Gizlilik Talimatı şartlarının kabul edilmiş olduğu anlamına gelir.

 

12. VERİ DENETÇİLERİ VE İLETİŞİM

Bu Bildirim ve gizlilik uygulamalarımız hakkında soru sormak veya yorum yapmak veya yürürlükteki gizlilik yasalarına uygunluğumuz hakkında şikâyette bulunmak için, internet sitemizde bulunan mail adreslerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kişisel Verileri yönetme şeklimizle ilgili (geçerli gizlilik yasaları uyarınca haklarınızı ihlal ettiğimiz bir şikâyet dâhil) herhangi bir şikâyeti kabul edip araştıracağız.

 

13. KİŞİSEL VERİLERİN SİLİNMESİ, YOK EDİLMESİ, ANONİM HALE GETİRİLMESİ

Şirketimiz tarafından hukuka uygun olarak işlenen tüm verileriniz, KVKK ve diğer ilgili mevzuatta belirtilen sınırlar çerçevesinde ticari faaliyetlerin sürdürülmesi amacıyla fiziki veya elektronik ortamlarda güvenli bir biçimde saklanmaktadır. Tüm verileriniz verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması veya bu metinde belirtilen sürelerin dolması halinde KVKK’nın 7. maddesine uygun olarak  Şirketimiz tarafından re’sen veya veri sahibinin talebi üzerine kanuna ve ilgili mevzuata uygun olarak silinir, yok edilir veya anonim hâle getirilir. 

Kişisel verilerinizin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi ile ilgili taleplerinizi devamdaki linkte yer alan formu  doldurarak tarafımıza [email protected] e-mail adresinden bize ulaştırabilirsiniz.

 

Son güncellenme tarihi: 22.01.2021 – 13:17